Обратно към категорията

Кметът на Сливен се срещна със създателят на проекта „Музиката вместо улицата“

Добавено на: 09.08.2021 16:30
   

Бъдещо съвместно взаимодействие между Община Сливен и проекта „Музиката вместо улицата“ обсъдиха на среща днес кметът Стефан Радев и Георги Калайджиев – създател на проекта, чрез който успешно се обучават млади музиканти от ромската общност на града. Те изучават солфеж и получават безплатни уроци по различни класически музикални инструменти – цигулка, виола, флейта, пиано и др. Възпитаничка на Георги Калайджиев вече е студент в Музикалната академия, а други деца продължават образованието си в музикалните училища в Стара Загора и Бургас.

„Вече повече от десет години работим с децата и резултатите ни са много добри. Имаме редица концерти в България и в чужбина. Това са много добре подготвени млади музиканти и участват в сериозни професионални програми“, каза Георги Калайджиев, който живее в Германия. В момента е в Сливен и провежда репетиции с децата за концерт в столицата на 16 септември със оркестъра за класическа музика Софийски солисти.

„Много харесвам това, което правите. Проектът е много добър, смислен и успешен, защото помага за израстването на децата и им дава нов шанс за развитие“, каза кметът Стефан Радев. От разговора между двамата стана ясно, че ще се търси устойчивост на проекта чрез съвместно взаимодействие с Общината. 

На срещата присъстваха заместник-кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков и директорът на музикалната школа по проекта Радка Кусева.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!