Обратно към категорията

Кметът на Сливен: Ще продължим да инвестираме в по-качествена среда  и бъдеще за децата на града

Добавено на: 10.01.2020 14:44
   

Днес официално бе даден старт на ремонта на Детска гадина „Рай-2“ в квартал „Дружба“. В нея предстои да бъде открита детска ясла с две яслени групи за най-малките жители на квартала.

По време на откриването на строителната площадка кметът Стефан Радев подчерта, че е важно да се подобряват условията за израстване и възпитание на децата и допълни, че това е една от концепциите и приоритет в управлението на ръководството на община Сливен.

„Квартал „Дружба“ е най-големият квартал в нашия град и с откриването на тази ясла, ще се опитаме да отговорим на очакванията и потребностите на хората тук за комфортно, съвременно и здравословно отглеждане на децата им. Работим по този проект още от миналата година и се радвам, че вече имаме възможност да го осъществим“, каза още кметът.

От своя страна директорът на детската градина Дора Янкова благодари за подкрепата и вниманието на Общината в лицето на кмета Стефан Радев, които ще спомогнат за откриването на детската ясла. Тя допълни, че в момента детската градина се посещава от 265 деца.

Сградата се състои от три свързани триетажни корпуса. Проектът предвижда да се ремонтират и преоборудват помещения за две яслени групи от 12 до 16 деца, във възрастова група от 10 месеца до 3 години.

За всяка яслена група ще се обособят стая за игри - занималня с кът за хранене, спалня, гардеробна, кухненски бокс, санитарен възел. В гардеробната са предвидени индивидуални шкафчета за децата, монтирани към стената.  

Персоналът ще разполага с кабинет на директора, учителска стая, кабинет за педагог, здравен кабинет с изолационно помещение, разположени на 1-ви етаж, гардероб, санитарен възел и душ за персонала.  

За игри на открито за двете групи са предвидени площадки за игри, оборудвани с пясъчници със сенници, комбинирани съоръжения за игра, пързалки и закрити пейки. Сградата е с положена топлоизолация по стени и с подменена дограма.

При строителството е предвидено в един от корпусите на сградата, да се преоборудва кухненския блок, за да отговаря на изискванията на Закона за храните и подзаконовите нормативни актове по неговото прилагане. По този начин кухнята ще се категоризира с капацитет до 300 порции дневно.

Финансирането е осигурено от Община Сливен. Изпълнител на обекта е „Суперстрой - инженеринг” ЕООД, а строителен надзор ще извършва „Августа Консулт” ЕООД. Срокът на изпълнение е 159 календарни дни.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!