Обратно към категорията

Кметът на Сливен Стефан Радев се срещна с ръководството на многонационалната военна група на полигон „Ново село“

Добавено на: 09.02.2023 14:33
   

Кметът Стефан Радев посрещна днес в Общината италианското ръководство на многонационалната бойна група, която в момента провежда обучения на Военния полигон „Ново село“.

От месец октомври миналата година Италия оглави групата в България, която обединява български, италиански и американски военни сили. В нея са включени още военнослужещи от Черна Гора, Македония, Гърция и Албания.

В срещата участваха досегашният командир на международната бойна група полковник Франческо Алаймо, неговият наследник, който предстои да поеме командването през следващите шест месеца - полковник Андреа Фратичели, военнослужещи от българска и италианска страна.

Полковник Алаймо благодари на кмета Радев за гостоприемството и изрази най-добри впечатления от духа и енергията на Сливен. Алаймо посочи още, че това е първият италиански контингент, който провежда обучения на полигон „Ново село“. Той допълни, че съставът на контингента поетапно се разширява.

Стефан Радев поздрави гостите, като изрази надежда, че се чувстват добре в България, изпълнявайки планираните задачи и обучения по план.

„От години работим с американската база „Ново село“, развили сме добра комуникация и сътрудничество. Досега винаги сме се стремили да оказваме съдействие по въпроси спрямо нашите правомощия и компетенции и да изразяваме доброто си отношение към присъствието на военните в базата“, посочи кметът Радев. Той благодари на отправената от гостите покана да се включи в официалната церемония на 14 февруари, на която се планира военна демонстрация и предаване на командването на новия командир на формированието. В края на срещата градоначалникът получи от полк. Франческо Алаймо юбилеен календар на италианската армия и знак на оглавяваната от него 82-ра пехотна бригада, носеща името на италианския град Торино.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!