Обратно към категорията

Кметът Стефан Радев връчи наградата „Аргира Жечкова“ на тазгодишния носител – Наташа Иванова  

Добавено на: 20.07.2022 08:08
   

Кметът Стефан Радев посрещна в Общината определената за носител на наградата „Аргира Жечкова“ за 2022 г. – Наташа Иванова. Тя получи лично от сливенския градоначалник отличието, придружено с плакет и грамота. Наташа Иванова е директор на Спортно училище „Димитър Рохов“ и бе номинирана от педагогическия съвет на училището. По лични и уважителни причини, тя не присъства на официалната церемония на 24 май в зала „Сливен“, на която бяха наградени с почетни отличия учители от община Сливен, за приноса и дейността си в образователната система. Наташа Иванова бе определена за носител на приза за 2022 г., с решение на Обществената комисия за определяне на носителката на наградата „Аргира Жечкова“.

„Поздравления за цялостната Ви дейност! Напълно заслужено отличие! Използвам случая още веднъж да благодаря на Вас и всички учители, които са основният двигател на образователната система“, заяви по време на срещата кметът Радев. На свой ред директорът на спортното училище благодари на кмета на община Сливен, за оказаната чест и на своите колеги, за високата оценка и доверие.

„Тази награда не би била възможна, ако не бяха спортното училище, нашите ученици, които прославят страната и родния Сливен. Тя не би била възможна без целия педагогически колектив и непедагогическия персонал, които подпомагат дейността ни, за да можем да постигаме тези високи резултати. Благодаря ви, това е огромна чест!“, сподели Наташа Иванова. На срещата присъстваха още  председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, зам.-кметът Пепа Чиликова, председателят на комисията по избора Веселина Тонева и членове на Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания към местния парламент в Сливен.

Наградата на Община Сливен на името на Аргира Жечкова по традиция се връчва в навечерието на празника на българската просвета и култура. Тя се присъжда на жена-учител и общественик с принос за издигане престижа на учителската професия и доказани високи професионални умения като преподавател и възпитател на младото поколение. Една от най-видните представителки на девическото образование в Сливен, основателка на благотворителното дружество „Майчина длъжност” и родолюбива българка.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!