Обратно към категорията

С конкурси и надигравания продължава вторият ден на Фестивала на народната носия в Жеравна

Добавено на: 20.08.2022 12:27
Снимки: община Котел
   

С конкурси и надигравания продължава вторият ден на XIV-ото издание на Международния фестивал на фолклорната носия в Жеравна.

Фестивалът бе открит снощи в местността Добромерица в покрайнините на архитектурен резерват с. Жеравна.

По време на откриването кметът на Община Котел Коста Каранашев заяви, че българите живеят в много трудно време, в което културата остава на заден план, а на страната ни ѝ липсват личности. „Ние сме добри хора! Трябва да открием личностите си! Огледайте се в човека до вас!“, каза Каранашев.

Тридневната програма на четиринадесетото издание на фестивала на фолклорната носия Жеравна 2022 г. започна на 19 август вечерта с връчването на годишното отличие "Апостол на българщината". Тази година то бе присъдено на дарителя, меценат и патриот Николай Кайджиев. Програмата продължи с изпълнения на представителния танцов ансамбъл на НХГНИ "Константин Преславски", гр. Варна, народно веселие с различни музиканти и нестинарски игри. На фестивалните сцени се изявиха още Петя Панева, Тодор и Донка Кожухарови и оркестър "Южни ритми". Вечерта завърши с нощно етно фолк джамбуре с Формация „Тъпани и гайди“.

И през тази година по време на фестивала гостите ще могат да се насладят на изпълненията на множество фолклорни формации от страната. Предвидени са и игри, песни, танци, разнообразни и интересни конкурси и надигравания.

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!