Обратно към категорията

На кръгла маса в Сливен обсъждат разполагането на още сили на НАТО в района на Ямбол и Кабиле

Добавено на: 20.09.2023 11:50
   

Министърът на отбраната и Тодор Тагарев и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще обсъждат на кръгла маса в Сливен разполагането на допълнителни сили на НАТО в района на Ямбол и Кабиле.

Организатор на дискусията е Съюзът на офицерите от резерва „Атлантик“, след като миналата седмица темата беше в обсъждана и в ресорната комисия по отбрана.

Пред депутатите отбранителният министър Тодор Тагарев посочи, че в района ще има сгради, специални и спомагателни съоръжения, места за съхранение в обслужване на машини. Няма притеснения за плановете за разполагане на инфраструктура за бойната група, която в момента е в състав около 1000 души и сега е на полигона „Ново село“.

В момента има пари за проектирането, поръчките за него обаче още не са започнали. Базата за бойната група трябвало да бъде готова до 2025 г. година, но не е ясно дали този срок също ще бъде спазен.

Заради плановете в района на Ямбол имаше протести и подписка срещу разполагането на натовски бази в поделенията в Безмер и Кабиле.

В дискусията освен министърът и началникът на отбраната ще участват председателят на парламентарната комисия по отбрана, представители на областната и общинската администрация в Сливен и Ямбол, представители на бизнеса.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!