Обратно към категорията

Куклена пиеса от Сливен с 4 награди от международен фестивал

Добавено на: 26.09.2021 11:34
   

Спектакълът „Кралят Елен“ донесе на Държавен куклен театър – Сливен четири награди от 22-то издание на Международния фестивал на професионалните куклени театри за деца LUT FEST в Източно Сараево, Босна и Херцеговина,

Журито на фестивала, с председател проф. Боньо Лунгов - преподавател по актьорство за куклен театър в НАТФИЗ, отличи актьорите в спектакъла Любомир Желев и Георги Янев за изкусната им актьорска игра.

Журито присъди награда за най-добро естетическо и техническо решение на куклите на Елена Цонкова за пиесата „Кралят Елен“, като подчерта, че тази пиеса постига визуална естетика, висок професионализъм и специални постижения в изследването на нови визуални елементи.

Третата награда бе присъдена на Свила Величкова и Елена Цонкова за най-добра сценография и костюми. Журито в състав проф. Боньо Лунгов /България/, Зорана Милошакович Тасич /Сърбия/ и Младен Янкович /Босна и Херциговина, Република Сръбска/ вярва, че създадената от тях визуална естетика ще бъде запомнена на този фестивал, показвайки висок професионализъм в изследването на куклени визуализации.

Журито присъди на сливенския театър и ваградата за най-куклена пиеса „Каменна ръка - Хенрик Юрковски“, защото смята, че „Кралят Елен“ притежава абсолютна завършеност във формата, костюмите, декорите, маските и актьорството, допълват от сливенската културна институция.

"Кралят Елен" е една забавна приказна история за любовта с много неочаквани обрати - хора се превръщат в животни, животни в хора, статуи говорят. Приказката е подходяща за зрители от 3 до 103 години, посочват от театъра.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!