Обратно към категорията

Над 15 000 декара гори са спасени през последните дни от екипи на РС ПБЗН в Сливен, Твърдица и Котел

Добавено на: 28.03.2022 11:56
   

Над 15 000 декара гори са спасени от екипи на РС ПБЗН в Сливен, Твърдица и Котел. Пожарите са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети.

На 27 март е гасен пожар, възникнал в землището на село Жеравна. Сигналът е получен в 16,15 часа. Произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН-Котел, доброволци и служители на ДГС. Спасени са 220 декара смесена гора.

10000 декара смесена гора е спасена от екип на РСПБЗН-Твърдица при пожар, възникнал от запалени сухи треви, в района на гара Чумерна. Сигналът е получен на 25 март в 13,15 часа.

Екип на РСПБЗН-Сливен, доброволци и служители на РДГ са спасили 5000 декара смесена гора при пожар в землището на село Градско. Сигналът е получен в 25 март в 19,06 часа.

В дните от 25 до 28 март екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 22 сигнала за произшествия. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви, отпадъци и комини сгради в Нова Загора, Сливен, Котел и Твърдица. Оказана е техническа помощ при 2 пътни произшествия и отстраняване на опасно надвиснал клон от дърво на ул.“Родолюбие“ в град Котел.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!