Обратно към категорията

Над 90 процента са положителните оценки за административното обслужване в ОДМВР-Сливен

Добавено на: 16.01.2024 12:50
   

Въз основа на резултатите от проучване и измерване удовлетвореността на потребителите на административни услуги, предоставени от Областната дирекция на МВР в Сливен, е изготвен доклад, в който се посочва ,че удовлетвореността за 2023 година е 96 процента. При изготвяне на оценката са ползвани следните методи: извършване на анкетни проучвания; анализ на сигнали, предложения, жалби и похвали; извършване на наблюдение по метода „Таен клиент”; провеждане на консултации със служители и публикации в медиите.

Проучванията показват, че най-висок процент от гражданите са одобрили обслужването и предоставените услуги в група „Миграция” и службите „Контрол на общоопасните средства” /КОС/ в Областната дирекция и районните управления.

Значително се е повишило доверието в обслужването на сектор „Български документи за самоличност”. През цялата 2023 година не са постъпили жалби от граждани за грубо отношение на служители. В сектора са предприети редица мерки за подобряване на обслужването- въведено е удължено работно време от 08,00 до 18,00 часа за Сливен и Нова Загора; работят мобилни екипи, които приемат заявители на административни услуги на работните места; мобилни екипи приемат документи на жители в малките населени места в изнесени приемни в кметствата по заявка на местното управление; предоставя се информация за натовареността на звената БДС в общините, така че да подпомогнат гражданите в избора им на подразделени, в което да подменят личните си документи.

Гражданите оценяват положително възможността документите по издаване и подновяване на свидетелствата за управление на МПС да се извършва, освен в сектор „Пътна полиция”, и в звената БДС.

В сектор „Пътна полиция”-Сливен са постъпили 21 положителни оценки и 1 отрицателна. Удовлетвореността в сектора е 95 процента. Приз 2023 година са направени редица промени за подобряване на обслужването. Административна услуга като промяна на собственост на автомобил и получаване на транзитни номера се извършва само на едно гише и отнема не повече от 15 минути. Работи се по облекчаване на реда при първоначална регистрация на МПС. Предстои промяна при работата с граждани в АНД, като гишето за обслужване ще бъде преместено в сградата, което да улесни работата и на служители и на граждани. Поставеното видеонаблюдение също допринася за подобряване на обслужването.

Наблюдението по метода „Таен клиент” е проведено с цел да се проверят действията на служителите при искане на информация от граждани на обявените в интернет страницата на дирекцията телефони на съответните служби. Резултатите сочат, че за провеждане на разговор е било необходимо едно обаждане; телефонът е бил вдигнат от служител до 2-5 секунди; дадени са пълни, ясни и точни разяснения за съответната услуга; служителите са се идентифицирали; отношението им е било любезно и отзивчиво; информацията е била поднесена на разбираем и достъпен език.

Потребителите, участвали в проучването за 2023 година, дават отлична оценка за работата на администрацията и оценяват положително работата на служителите в ОДМВР-Сливен.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!