Обратно към категорията

Напредва изграждането на новата улица между бившите поделения в Сливен

Добавено на: 14.11.2023 12:44
   

Напредва изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“, която ще преминава през бившите поделения в Сливен. Това съобщи кметът Стефан Радев при посещението си на обекта заедно с ресорния зам. кмет Камен Костов. Строителните дейности започнаха през октомври, а срокът за изпълнение е 180 дни. Вече са поставени канализацията и водопроводът. В момента се работи по основата на улицата.

„Радвам се, че дейностите напредват. Надявам се улицата да е готова преди крайния срок. За изграждането й получихме от държавата половината финансиране. Очаквам Министерството на регионалното развитие да изпълни ангажимента си да се подпише анекс и за другата сума по проекта“, каза Стефан Радев.

Той припомни, че близо до улицата е предвиден терен за преместване на пожарната. Преди две години, преди турболенциите в централната власт, са водени разговори с Министерството на вътрешните работи. От там са предявили претенции теренът да бъде почистен.

„Надяваме се вече да подновим тези разговори, особено след като построим улицата, защото тя ще е от голямо значение за достъпа на пожарните автомобили. Определено локацията е много по-добра за пожарната“, допълни Радев.

Другата функция на новата улица е да разтовари трафика от кръстовищата на „Розова градина“ и „Илинденско въстание“. След изграждането й ще има и достъп до паметника на Шести артилерийски полк, който Общината  реставрира. Предвидено е облагородяване на пространството около него. Улицата е с  дължина от близо 300 метра. Ще бъде поставено осветление, ще се монтират и камери за видеонаблюдение.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!