Обратно към категорията

В област Сливен през март най-много работни места са заявени в преработващата промишленост

Добавено на: 18.04.2021 09:14
   

В област Сливен през март най-много свободни работни места са заявени в преработващата промишленост /31 процента/, съобщиха от дирекция "Бюро по труда" в Сливен.
Работодателите са обявили най-много места за позициите: работник в консервна фабрика, продавач - консултант, домашна помощница, крупие, личен асистент, готвач и др. От Дирекцията уточняват, че в условията на продължаваща епидемична обстановка търсенето на работна сила през март е на нивото от предходния месец.
Равнището на безработица в областта през март е 10.1 процента, като регистрираните безработни намаляват с три на сто с предходния месец. В сравнение със същия месец на м.г., когато започна извънредното положение, безработните през март 2021 са повече със 103 души. Общо 891 е броят на новите безработни през март, като най-голям брой от тях идват също от сектора "Преработваща промишленост" (15 на сто).
В най-голямата община от областта - Сливен, безработните намаляват през март с 246 души спрямо предходния месец. В Нова Загора и Котел намалението е по-слабо - съответно с 9 и 29 души. Само в община Твърдица се отчита увеличение с 62 безработни.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!