Обратно към категорията

Община Котел подготвя културни и спортни прояви през април

Добавено на: 07.04.2022 09:45
   

Община Котел подготвя културни и спортни прояви през април, които обогатяват възможностите за увеличаване на броя на туристите, както и за по-дългия им престой. Това съобщиха от общинския пресцентър.

На 14 април в Общинския културен календар са включени отбелязване на годишнината от рождението на Георги Ст. Раковски, детски футболен турнир и турнир по колоездене за купите, носещи името на Раковски. В дните 21-24 април врати отваря традиционната великденска работилница „Шарено яйце“. По повод на християнския празник ще бъде открита изложба с най-добрите рисунки от конкурса за стихотворение и рисунка „Възкресение“, който община Котел организира за първи път.

На 29 април Котел е домакин на Националния детски конкурс за певци, инструменталисти и танцьори от 7 до 14 години – „Фолклорна огърлица“. Музикалният форум се организира от община Котел и читалище „Съгласие-Напредък 1870” в града. Предвидена е и програма за празника на ромите – 8 април, на българския фолклор и традиционните български ястия в с. Нейково, и програма за Световния ден на Земята.

Градът е притегателно място за почивка заради запазените къщи - паметници на културата, музеите, църквите, както и трите архитектурни и исторически резервата в рамките на общината: село Жеравна, село Катунище и котленският квартал „Галата“. Голям интерес представлява също и село Медвен, където се намира къщата на Захарий Стоянов. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!