Обратно към категорията

Община Сливен – с отличие от Международното изложение „Културен туризъм“

Добавено на: 26.04.2023 16:11
   

Награда за най-оригинално представяне на продукт на културния туризъм получи Община Сливен на XVIII-тото издание на Международното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново. Отличието бе за представянето на най-новата сливенска дестинация – Крепостта „Туида“.

Призът бе връчен на специална церемония от Борислав Йорданов, управител на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“. Той отбеляза, че щандът, с който Градът под Сините камъни участва, традиционно е най-активният на изложението. По думите му, наградата е атестат за правилната посока, в която се полагат усилия за развитието на туризма. От името на Общината наградата получи Мая Иванова, ръководител на екипа на Крепост „Туида“.  Тя покани участниците и гостите на изложението да посетят Сливен, за да почувстват природата и да изживеят историята.

На Международното изложение от 20 до 23 април бяха представени над 50 туроператори и турагенти, сдружения, производители от различни краища на страната, включително и 28 общини с развит туризъм. Гостуваха и изложители от чужбина. Участието на Общината имаше за цел да затвърди позициите на Сливен като привлекателна туристическа дестинация, с богата история, културни и природни забележителности.

По време на форума се проведе и традиционният национален конкурс „Чети и пътувай“. При голяма конкуренция Община Сливен получи две номинации. Първата бе „Най-оригинално събитие в областта на културния туризъм през 2022 г.“ за Средновековния събор „Помни славата“. Втората бе в категорията за най-интересни туристически издания – за издадения Пътеводител на виното в Сливенския край.  Макар да не бяха спечелени награди, номинациите ще бъдат активни до провеждането на следващото изложение догодина и ще рекламират атрактивната дейност на Крепостта „Туида“ и Сливен с великолепните вина, местата за приятна почивка и добра храна.    


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!