Обратно към категорията

Общинската субсидия за читалищата в Сливен се увеличава с 50%

Добавено на: 12.02.2020 07:43
   

Общинската субсидия за читалищата в Сливен и населените места за 2020 година се увеличава с 50%, съобщиха от Общината.

Това стана ясно по време на работно заседание на комисията за разпределяне на държавната и общинска субсидии. В нея участват представители на читалища в общината. На срещата присъства и кметът Стефан Радев.

Той увери, че ще продължи да подкрепя читалищните дейци, защото те поддържат духовността в града и населените места. „Очаквам тази година да сте още по-активни и да поддържате жив духа на хората, така че да усещат читалището все повече като свое място, където се случват добри неща“, каза кметът.

Присъстващите благодариха на Стефан Радев, че през 2019 г. за първи път беше отпусната общинска субсидия за читалищата в размер на 20 000 лева, а тази година се увеличава с 50% и сумата вече е 30 000 лева.

Със средствата се финансират проекти, които подпомагат читалищната дейност и ползата от тях е голяма, стана ясно още от срещата. На заседанието беше избрана работна група с представители на читалища от града и селата, която ще изготви предложение за разпределение на държавната и общинската субсидии съгласно разпоредбите на Закона за народните читалища. Средствата от държавата са 1 750 320 лева.

Източник: dariknews.bg


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!