Обратно към категорията

Обсъдиха идейния проект за новия пътен възел на магистрала "Тракия" край Кермен

Добавено на: 02.03.2021 09:15
   

Идейният проект за новия пътен възел, който  ще свързва Сливен и Кермен с автомагистрала "Тракия", беше разгледан на работна среща вчера. На нея присъстваха кметът на общината Стефан Радев, народният представител Мария Белова, кметът на Кермен Живко Жечев и представители на Агенция пътна инфраструктура. От срещата стана ясно, че след готовия идеен проект е възложен и техническия проект. Кметът Стефан Радев очаква той да бъде готов до края на тази година, за да може през следващата да стартират дейностите по изграждане.
"От АПИ ни запознаха с идейния проект, който включва свързване на Кермен и Гълъбинци с автомагистралата. Тя минава много близо до Кермен, а в същото време нямаме връзка с нея. Пътният възел би дал много възможности за развитие на целия район. За Кермен, Скобелево, Младово, Бозаджии, както и за всички населени места в общината би променило икономическата перспектива за хората, които живеят тук", каза кметът Стефан Радев.
Живко Жечев коментира, че предстоящото изграждане на пътния възел е сбъдната мечта за жителите на Кермен. "Този проект е важен за община Сливен и нашия град. Доволен съм, че наближава моментът, в който връзката ще бъде изградена", каза той.
От своя страна народният представител Мария Белова информира, че в момента се извършва цялостна реконструкция на пътя от магистралата до село Николаево. "След ремонта пътят ще бъде готов да поеме по-големия трафик след построяването на пътния възел край Кермен", каза тя.
Изграждането на пътния възел е по искане на Община Сливен.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!