Обратно към категорията

Обвинен за блудства с момчета британски пастор е укривал и данъци у нас

Добавено на: 12.01.2021 08:29
   

В Сливен за днес е насрочено дело срещу британския пастор Даниел Хъл. Окръжна прокуратура в Сливен му е повдигнала обвинение за събиране и получаване на дарения от чужбина на обща левова стойност 958 819 лева, за които не е подавал данъчни декларации и съответно не е плащал дължимите данъци. Задълженията му за периода 27 юли 2017 г.- 30 септември 2019 г. са изчислени на 31 641 лева.

Британецът е подсъдим и по друго дело – в Районен съд Сливен, за извършени от него блудствени действия в сливенския квартал "Надежда" спрямо 8 момчета, пет от които ненавършили 14-годишна възраст към момента на деянията през 2018-2019 г. 

Хъл беше пастор в „Християнски център Единство“ в град Сливен. Той е разполагал с канали в интернет платформа за видеосподеляне, където е публикувал видеоклипове, заснети по време на извършваните от него проповеди, още преди официалното регистриране на религиозната институция, съобщават от прокуратурата. Чрез тези клипове той е разпространявал кадри от живота на жителите на кв. „Надежда“ в град Сливен. Нагледно е показвал, че хората живеят в нищета с цел да привлече дарители. Под видеоклиповете, които разпространявал в интернет, обвиняемият винаги изписвал банкови сметки, чрез които събирал дарения, а след това в други видеоматериали документирал как разходва събраните средства. Той е бил титулярът по банковите сметки. Получил е стотици дарения, като никога не е подал съответните данъчни декларации, изискуеми от българското законодателство.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража“, наложена на 13 септември 2019 г. от Районен съд – Сливен, която към настоящия момент не е изменяна.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!