Обратно към категорията

ОДМВР-Сливен: 9 водачи са хванати да управляват МПС под въздействието на наркотици за една седмица в региона

Добавено на: 17.12.2022 09:34
   

Осъществява се 24-часово дежурство на автомагистрала „Тракия” с иновативен метод за спиране и проверка

На територията на Областната дирекция се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност, безопасност на пешеходците, проверява се техническата изправност на автомобилите и подготовката им за движение при зимни условия.

От 5 до 11 декември се проведе операция по линия на ROADPOL със засилен контрол над водачите на МПС за употреба на алкохол и наркотици. По време на операцията са установени 9 водачи, употребили наркотични вещества и 6 с алкохол, като от тях 3 са с показатели на техническото средство над 1,2 промила. 4 са отказали да бъдат изпробвани за употреба на наркотици и 2 са отказали проба за употреба на алкохол.

За периода от 9 до 15 декември на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 1170 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 155 актове за административни нарушения и 1015 фишове, от които 521 електронни за превишаване на скоростта.

Санкционирани са 5 неправоспособни водачи.

На място при проверка на пътя са връчени 105 наказателни постановления и ел.фишове.

За една седмица са проведени 8 операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

89 екипа са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

На автомагистрала „Тракия” е осигурено 24-часово дежурство. Засилено се проверяват товарни автомобили и микробуси. Следи се за спазване на скоростта, рисково изпреварване и опасно поведение от страна на водачите.

Линейният контрол се осъществява с автомобили, снабдени със светещ надпис „ПОЛИЦИЯ! СЛЕДВАЙ МЕ!”.

Полицейският автомобил минава пред превозното средство, което ще бъде проверено. Включва се светещ надпис „ПОЛИЦИЯ! СЛЕДВАЙ МЕ!” на задното стъкло на полицейския автомобил. Водачът е длъжен да следва автомобил до безопасно място за извършване на проверката. Това е често срещана практика в европейските страни. В сектор „Пътна полиция”-Сливен този метод се използва успешно от началото на месец ноември.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!