Обратно към категорията

ОДМВР-Сливен: Над 880 нарушения на ЗДвП в Сливенско за една седмица

Добавено на: 07.04.2023 11:12
   

Заселено полицейско присъствие по време на Цветница

На територията на ОДМВР-Сливен се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта и правоспособност. Активно се проверява за употреба на алкохол и/или наркотични вещества от водачите на МПС на територията на общинските центрове и малките населени места в областта.

За периода от 31 март до 6 април на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 884 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 142 актове за административни нарушения и 742 фишове, от които 359 електронни за превишаване на скоростта.

Установени са четирима водачи на МПС, употребил алкохол, като трима от тях са с показатели на дрегера над 1,2 промила. Един водач е установен да управляват след употребил наркотични вещества. Двама са отказали да бъдат изпробвани за употреба на алкохол. Трима са установените неправоспособни водачи. За всички случаи са съставени актове и са образувани досъдебни и бързи производства.

На място при проверка на пътя са връчени 121 наказателни постановления и ел.фишове.

За една седмица са проведени четири операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

89 екипи са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

Засилено полицейско присъствие ще има на 9 април в района на храмовете във връзка с отбелязване на християнския празник Цветница, предшестващ Великден. На 8 и 9 април в ОДМВР-Сливен са планирани специализирани операции за опазване на обществения ред, сигурността и пътната безопасност.

Предвид очаквания засилен трафик в района на автомагистрала „Тракия” е осигурено 24-часово дежурство. Следи се за спазване на скоростта, рисково изпреварване и опасно поведение от страна на водачите по главните и второстепенни пътища в областта.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!