Обратно към категорията

ОДМВР-Сливен и Областната администрация ще работят за подобряване сигурността в малките населени места и намаляване на пътния травматизъм

Добавено на: 18.02.2022 12:06
   

Важни теми, свързани със сигурността и пътната безопасност в областта, бяха обсъдени днес на работна среща от ръководството на ОДМВР-Сливен и областния управител Веселин Вълчев. Срещата е по инициатива на директора на Областната дирекция старши комисар Димитър Величков и е с цел набелязване на основните теми в работата и сътрудничеството между двете институции.

Ще запазим добрите практики в досегашната съвместна работа с Областната администрация, каза старши комисар Величков. Ще продължим доброто взаимодействие и сътрудничество в кризисни ситуации, които изискват бърза и навременна реакция за гарантиране сигурността и здравето на хората, каза още Величков.

На срещата бяха набелязани основните теми, по които ще се работи в краткосрочен план. Като приоритетни се очертаха сигурността в малките населени места и пътната безопасност. Това са важни теми и ще направя всичко, което зависи от мен като областен управител и което ми позволяват правомощията, за доброто на областта, каза областният управител. Сигурен съм, че съвместните ни усилия, досегашната добра координация и сътрудничество ще доведат до постигане на положителни резултати, добави още той.

На база анализ, изготвен от ОДМВР-Сливен, по отношение на пътния травматизъм в областта са планираха срещи със службите на пътна полиция в районните управления и комисиите по пътна безопасност. Обсъдени бяха местата с повишена концентрация на пътни произшествия с голям брой жертви, като бяха поети конкретни ангажименти от двете институции за повишаване на безопасността в тези участъци.

Обсъдени бяха въпроси по отношение на подготовката и провеждането на частичните местни избори в селата Езеро в община Нова Загора и село Тича в община Котел.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!