Обратно към категорията

На 17 ноември отбелязваме Световния ден за възпоменание на жертвите от катастрофи

Добавено на: 15.11.2019 09:55
   

Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия се отбелязва всяка трета неделя на месеца ноември. Тази година той е на 17 ноември. По традиция на този ден отдаваме нашата почит към загиналите при пътни инциденти и изказваме съболезнования на близките им.

По този повод в Ямбол в 11.30 часа в храм „Свети Николай Чудотворец“ по инициатива на Областна дирекция на МВР ще се проведе молебен.

В инициативата се включват и Областна дирекция на МВР в Сливен, съвместно с Българския червен кръст и Регионалната здравна инспекция. На 17 ноември в град Сливен от 11,00 до 12,00 часа на бул.”Хаджи Димитър”, в района на кръстовището с бул.”Бр.Миладинови, екип на Пътна полиция, доброволци от младежкия червен кръст и представители на РЗИ ще напомнят на водачите за важността да бъдат внимателни и толерантни на пътя. Водачите няма да бъдат санкционирани. Те ще получат брошури с правила за безопасно шофиране, а всички, които използват обезопасителните системи за деца в автомобилите, ще получат предметни награди.

Пътна полиция напомня, че резултатът от високата скорост, алкохолът, нарушенията на правилата за движение и арогантността на пътя е фатален, че зад цифрите на черната статистика стоят човешки животи и съдби.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!