Обратно към категорията

Отборът по дебати "Туида" - Сливен участва в национален турнир

Добавено на: 21.06.2021 16:18
   

На 18 и 19 юни 2021 г. в гр. София отборът на клуб по дебати „Туида“ при Младежки дом - Сливен участва в национален турнир „Дебати за климата“ на фондация „ЕкоОбщност“. Най-добрите ученически отбори от цялата страна се срещаха и защитаваха своите доводи „за“ и „против“ различни теми от глобално естество.

Състезанието е част от международния проект „Климат на промяна“, насочен към засилване на познанията и въвличане на младите хора в проблемите, породени от климатичните промени, и разгласяване на начините, по които всеки може да помогне за ограничаване на техните последствия, засягащи особено силно страните от Южната част на света. То се организира в общо 13 държави от ЕС по правилата на италианския формат „Exponi le tue idee“. В „Дебати за климата“ се включиха близо 30 училища и клубове от България. 

Някои от темите, по които се дебатираше бяха: „Нискобюджетният туризъм следва да се подкрепя“, „Демографски контрол – да или не?“, „Въглищните електроцентрали трябва да се закрият“.

В оспорваното състезание нашият отбор в състав: капитан - Бояна Баева, Тома Стефанов, Пламена Недева и подкрепящи: Алекс Карабаджаков, Стефани Топалова и Мариян Желязков се класира на четвърто място на финалния турнир на английски език.

Да дебатираш по трудните глобални теми на света на английски език се изискват освен отлични езикови и ораторски умения и отлична обща култура, умения за критично мислене и аргументация, умения за решаване на проблеми и предлагане на визия за бъдещето. Тези и други граждански компетентности, младежите развиват в Клуба по дебати и по проектен мениджмънт при Младежки дом - Сливен.

Ръководител на клубовете е Анелия Иванова, а те ще работят и през лятната ваканция.

„Искрено благодарим на всеки един от младежите в отбора на клуб по дебати „Туида“ за неуморната работа и прекрасното представяне! Гордеем се с вас!“ Пламена Петкова


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!