Обратно към категорията

Отделението по неонатология в болницата получи дарение от „Капачки за бъдеще“  

Добавено на: 28.06.2024 09:04
   

Отделението по неонатология към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен получи дарение от доброволческата организация „Капачки за бъдеще“. Лично нейният основател Лазар Радков връчи дарението, в присъствието на зам.-кмета Камен Костов, медицинските сестри, лекари и акушерки.

Предоставени бяха инфузионна помпа, перфузор и няколко специализирани кислородни палатки, които подпомагат работата на лекарите в грижата им за най-малките пациенти. Д-р Невена Стефанова постави една от кислородните палатки на малък пациент в тежко състояние и след няколко минути показанията в дишането на детето се подобриха.

„Отново имаме вашата подкрепа и помощ. Благодарим на всички доброволци и обикновени хора, които се включват масово, дори съм виждала и малки деца да носят капачки. Благодарим от сърце“, каза д-р Стефанова.

Лазар Радков увери, че „Капачки за бъдеще“ продължава да подпомага неонатологични и детски отделения в страната. Предстои осигуряване на апаратура и за Детското отделение към болницата.

„Апаратурата помага за подобряване на състоянието на малките пациенти и улеснява работата на екипите, които работят в отделенията“, каза Лазар Радков. Той подчерта, че организаторите на Капачки за Бъдеще в Сливен работят много добре с Общината и срещат подкрепа и партньорство за редица инициативи. От своя страна Камен Костов увери, че взаимното партньорство ще продължи и занапред, защото е в името на благородна кауза.  


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!