Обратно към категорията

"Откриватели на сливенски тайни“ стартира днес

Добавено на: 19.08.2020 08:20
Снимки: СКО - "Сини камъни"
   

Сдружение „Войводите на Сливен“ и Спортен клуб по ориентиране „Сини камъни“ организират състезание, в което могат да участват деца до 14 години, заедно с техните родители, баби и дядовци, братя и сестри, съобщава сайтът Наблюдател. С помощта на карта всички те трябва да открият популярни и емблематични сгради, които се намират в центъра на Сливен. Всички участници ще получат указания преди старта на състезанието. Награди ще има за всички!

„Откриватели на сливенски тайни“ започва на 19 август 2020 г. от 18 часа до Стария бряст.

Всички деца ще получат карта „Приятел на Сливен“, с която могат безплатно да посетят 12 културно-исторически забележителности в града и да получат печати за картата си. Така децата ще се включат в кампанията на община Сливен „Стани приятел на Сливен“ и ще научат повече за славното минало на родния град. А на Димитровден ще получат специални награди.

Състезанието за бързина и точно ориентиране „Откриватели на сливенски тайни“ е пилотният етап на проекта „Улици със славни имена“ на сдружение „Войводите на Сливен“. До празника на Сливен са предвидени още няколко етапа. Проектът е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен“ на ОДФ-Сливен. Дарителски кръг на ОДФ-Сливен се реализира, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!