Обратно към категорията

В ОУ "Братя Миладинови" - Сливен използват приказката като терапия и метод за формиране на нови социални умения

Добавено на: 15.12.2022 10:02
   

Всички деца преживяват страхове. Това е нормално. Страховете показват, че детето расте и са част от нормалното му психическо развитие. Някои малки ученици са по-спокойни и при тях страховете са по-слабо изразени. Преодоляването на страховите ситуации зависи и от типа семейство, в което се отглежда детето, както и от възпитателния стил, който използват родителите. Има и ученици, които са по притеснителни, трудно се адаптират в училище и изискват допълнителна работа от страна на педагогическия екип, за да разкрият пълния си потенциал.

В ОУ „Братя Миладинови” се грижат училището да е привлекателна територия за всяко дете, коментират от училището. На 13.12.2022 г. учениците от втори клас с възпитател Димитър Шопов под ръководството на педагогическия съветник Рая Попова търсеха отговор на въпроса как се лекува лъвски страх без пердах?

Играта с куклите беше вдъхновяваща за децата и те научиха, че „На всеки може нещо страшно да се случи, но то, приятели е, за да се научи, че и най-големият, ама лъвски страх, се лекува най-спешно с един голям смях!”.


Маркери: ученици, детето

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!