Обратно към категорията

Пети пленер на виното се провежда в Сливен

   

Пети пленер на виното се провежда в СливенПети пленер на виното се провежда в Сливен. Това съобщиха организаторите от фондация "Обществен дарителски фонд-Сливен", заедно с НДФ "13 века България", Етнографски комплекс "Хаджиданчови къщи" - Сливен и винарска изба "Афузови".
В тазгодишния пленер върху части от бъчви ще творят художниците Антон Иванов, Кунчо Кунчев, Пеньо Иванов, Йордана Кунчева, Веселин Дамянов - ВЕС, Димитър Кавръков, Сияна Петрова и Дора Куршумова. В края на август в двора на "Хаджиданчови къщи" ще бъде подредена заключителната изложба на пленера.
Творбите от Третия пленер са били дарени за благотворителен търг, който е събрал 5533 лева, с които са били купени окачваща и осветителна системи за новата галерия в НХГ "Димитър Добрович". Благотворителният търг с творбите от Четвъртия пленер е събрал близо 9500 лв., с които е направен стенопис-графит на фасадата на ОУ "Д-р Иван Селимински".
През тази година организаторите планират изграждането на цветен кът в градската градина, в който ще има пейки под формата на буквите С, Л, И, В, Е и Н.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!