Обратно към категорията

Поредна стъпка към облагородяването на района около църквата в парк „Юнак“

Добавено на: 22.05.2023 16:25
   

Община Сливен сключи договор за проектиране и авторски надзор за благоустрояване на пространството около новостроящата се църква в парк „Юнак“. Това е поредната стъпка към реализация на идеята на кмета Стефан Радев за облагородяване на района, където беше изградена нова улица и се извършват поетапни благоустройствени подобрения.

„Целта ни е мястото да придобие изцяло нов облик и да го превърнем в привлекателен център за отмора за жителите и гостите на града, особено около новоизграждащия се православен храм на хълма в парк „Юнак“, коментира Радев.

 Според изискванията на Община Сливен, в проекта трябва да се заложи достъпна среда за хора с увреждания, достъп до църквата от всички 7 подхода, поставяне на пейки, кошчета за смет, осветителни тела и озеленяване.

По време на онлайн срещи бяха предложени и обсъдени варианти за визия на обекта в архитектурната му част. След препоръки по детайлите от страна на Общината, бяха нанесени корекции. Предстои окончателното одобрение след представяне от проектантския колектив на цялостната разработка по всички части на проекта.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!