Обратно към категорията

Предлагат 50% по-ниски наеми на общинските търговски обекти в Сливен

Добавено на: 27.05.2020 11:38
   

С 50 процента да бъдат намалени наемите на търговски обекти, заемащи общински имоти на централния кооперативен пазар в Сливен заради епидемията от коронавирус.  Тези предложения бяха внесени за разглеждане в местния парламент от кмета Стефан Радев.

Едно от предложенията е наемателите на заведения за обществено хранене, питейни заведения и кафе-сладкарници, намиращи се на общинския пазар, да плащат с 50 на сто намаление наемите си за периода от 14 май до 14 юли, тоест през двата месеца след края на извънредното положение. Друго предложение предвижда същото намаление на наемите за ветеринарните и агроаптеки, за магазините за сортови семена и за наемателя на паркинга на пазара, но за периода на извънредното положение от 13 март до 13 май. Кметът настоява още наемателите на обекти в учебните заведения, детски градини и ясли да не заплащат наеми до края на учебната година 30 юни, тъй като те остават затворени.

Основания за кметските предложения са издадените от здравния министър заповеди за извънредното положение, за извънредните противоепидемични мерки, както и влезлите в сила на 13 май изменения и допълнения в Закона за мерките и действията по време на извънредно положение. Целта е да се намалят социалните и икономическите последствия за малкия и среден бизнес в общината.

Trud.bg


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!