Обратно към категорията

Представлението „Джипси ад или несподелена близост" гостува в ромския квартал "Надежда" в Сливен на 1 юни

Добавено на: 31.05.2024 12:07
   

Представлението „Джипси ад или несподелена близост" гостува в ромския квартал "Надежда" в Сливен на 1 юни, съобщи Константин Кучев, който е част от авторския екип на спектакъла. То ще бъде показано в рамките на фестивала "За Надежда". Събитието е интерактивно и включва участници - роми от квартала.

„Спектакълът не просто разказва истории, а създава дълбок междукултурен диалог, разглеждайки въпроси за съжителството, общността и човешките връзки“, разказват артистите. Автор е актрисата и хореограф Петя Йосифова, заедно с музикантите и композитори Константин Кучев и Георги Арсов. Спектакълът се играе в театрална лаборатория „Алма алтер“ и представя живота на ромите-катунари, в опоетизиран свят, под открито небе. В сценария се преплитат исторически случки, традиции, легенди и митове на ромите, подсилени от авторска и традиционна музика, изпълнявана с инструменти като хърди-гърди, цигулка, китара и пиано. Основната тема е любовта.

Представлението е по проект с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" и вече бе показано пред публика в Берковица, София и Пловдив.

Фестивалът по случай 1 юни в ромския квартал на Сливен се организира от 2022 г. от "Лекари на света" и други партньорски организации. Тогава бе изрисуван с приказни сюжети жп подлезът, който свързва квартал „Надежда“ с останалата част на града. Фестивалът е съпъстван с различни игри, работилници, представления, танци, прожекции на филми и др.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!