Обратно към категорията

През 2020 г. ще се честват кръгли годишнини на видни личности, свързани със Сливен

Добавено на: 17.01.2020 08:22
   

През 2020 г. ще бъдат чествани няколко кръгли годишнини на бележити личности, свързани със Сливен. Ще бъдат отбелязани 180 години от рождението на Хаджи Димитър220 години от рождението на Добри Желязков190 години от рождението на Панайот Хитов, 200 години  от рождението на Сава Доброплодни и 140 години от рождението на Симеон Табаков – виден сливенски краевед и дипломат. Подготовката за отбелязването на годишнините вече е започнала.  „Културният календар до голяма степен ще бъде свързан с тези годишнини, за да отдадем дължимото на тези велики българи. Ще работим и по утвърдените за нашия град културни прояви“, каза кметът.

Културният календар на Община Сливен за 2020 г. е в процес на изработване, допълване и обогатяване както с нови прояви, така и с нови елементи на вече станалите традиционни събития – Майски дни на културата „Сливенски огньове“, Международен детски танцов фолклорен фестивал „Приятелство без граници“ и др.

 Получени са редица предложения за включване в календара, които ще бъдат подробно разгледани и обсъдени. Проектът на културния календар за 2020 г. ще бъде внесен за утвърждаване от Общински съвет – Сливен на сесията през месец февруари 2020 г.

Mеждународният детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“ тази година се увеличава с един ден заради необходимостта от време за пътуване на групите и ще се проведе от 29 май до 01 юни.  Заявки за участие ще се събират до 31 януари.  

Колективите при читалищата в община Сливен се подготвят усилено да представят богатството и разнообразието на сливенските фолклорни традиции и обичаи на 12-тия Национален събор на българското народно творчество през август в Копривщица. Предстои подбор на участниците, които ще представят нашата община.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!