Обратно към категорията

През декември ще завърши асфалтирането на улици с ремонти по ВиК инфраструктурата в Сливен

Добавено на: 09.10.2022 15:56
   

Около средата на декември ще завърши цялостното възстановяване и асфалтиране на уличните участъци с извършени дейности по изграждането на водоснабдителните и канализационните мрежи и съоръжения на Сливен, съобщиха от ВиК-Сливен. Те се позовават на графика, подаден от фирмата изпълнител на проекта – „Нивел строй“.

"Имаме уверението на фирмата-изпълнител, че изграждането на канализационната мрежа и допълнителното подновяване на старите водопроводи в кв. „Речица“ също ще завърши до края на 2023 година", посочи управителят на „ВиК – Сливен“ инж. Севдалин Рашев.

Пускането в действие на Пречиствателната станция за питейни води на Сливен е последният етап от инфраструктурния проект на водопреносното дружество. В момента консултант на министерството оценява актуалното ѝ състояние с оглед на това какви промени са необходими.  Довеждащият водопровод от язовир „Асеновец“ до Пречиствателната станция за питейни води и от нея към водоемите за висока и средна зона е предвидено да бъде завършен до края на 2023 година.

Стойността на този значим за Сливен проект възлиза на близо 31,5 милиона лева. Средствата са осигурени по европейски проект.

 

Източник: БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!