Обратно към категорията

ПРОТЕСТИРАЩИ БЛОКИРАХА ИЗЦЯЛО ПЪТЯ ЯМБОЛ-СЛИВЕН

   

ПРОТЕСТИРАЩИ БЛОКИРАХА ИЗЦЯЛО ПЪТЯ ЯМБОЛ-СЛИВЕН

видео
С викове „Оставка“ и „Да живее България“ започна вторият протест на свиневъди и техни подръжници в сливенското село Крушаре. Първоначално те блокираха движението на главния път Ямбол - Сливен, но за шофьорите имаше обходни маршрути. По-късно, спонтанно, протестиращите се придвижиха до началото на селото, където спряха движението и така  блокираха изцяло трафика. Останаха възможни единствено далечни обходни маршрути.
Исканията на недоволните вече са за оставка на правителството, след като днес на обяд изтече ултиматуът им за отмяна на заповедта за доброволно ликвидиране на личните стопанста със свине в санитарните зони. Стопаните заявиха пред 999, че отказват да заколят животните си.
За да подкрепят протестиращите в с. Крушаре отново дойдоха Ана и Тодор от небезизвестната ферма в гр. Болярово, които все още се борят за истината около чумата по овцете в стопанството им от миналата година.
При блокадата на пътя в селото се допускаха единствено линейки, пожарни и автомобили с болни хора, защото по думите на протестиращите „на доброто, трябва да се отговаря с добро“.
Подобни демонстрации имаше на десетки места в страната.
На 3 август 2019 г. на протест и пътна блокада излизат и свиневъди от ямболското село Тенево.

Екип 999
Подробности вижте в запис от директното включване на 999 от с. Крушаре.
Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#2 Страхил 03.08.2019 06:10

Пътят наистина е затворен. След моста на магистралата ни върнаха. Айде тези дето сме оттук се оправяме из селата, но в Желю войвода една табела няма.

 

 

#1 ТРАКИЕЦ 03.08.2019 04:47

Това не са икономически,а политически действия,умело организирани от БКП,т.е. БСП.Това не е Жанвиденовата зима,за да падне властта. Просто не може да стане.


Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!