Обратно към категорията

Проверки и санкции срещу велосипедисти и тротинетки по главната улица в Сливен

Добавено на: 03.04.2021 09:20
   

Засилени проверки и санкции за нарушители, които карат велосипеди и тротинетки по главната улица на Сливен, която е пешеходна зона, започна Общинската охранителна фирма съвместно с полицията, съобщи директорът на общинското дружество Петко Чолаков. Строгите мерки се налагат, след като Общински съвет Сливен направи промени в текстове от Наредбата за обществения ред, според които се забранява управлението на велосипеди и други двуколесни пътни превозни средства по пешеходната зона в централната градска част. 

Децата до 12 години, които използват велосипеди, тротинетки, ролери и скейтове трябва да бъдат под надзора на възрастен, който да контролира движението им по главната улица, каза Чолаков.  

"В семейството е мястото, където родителите трябва да проконтролират децата си – къде карат своите велосипеди, как ги карат".  

Чолаков каза още, че ще бъдат безкомпромисни към нарушителите.  

"Доколкото зависи и от възможностите на „Общинска охрана", съвместно с органите на МВР ще профилактираме и там, където вече  са в грубо нарушение и възрастово отговарят нарушителите ще се съставят и фишове и актове, и ще се налагат глоби".  

В първият ден от старта на проверките са съставени 3 фиша и са направени 18 предупреждения. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!