Обратно към категорията

Румен Иванов е временно изпълняващ длъжността кмет на община Сливен  

Добавено на: 19.10.2023 12:40
   

С 34 гласа „за“ местният парламент в Сливен избра зам.кметът по финансите Румен Иванов за временно изпълняващ длъжността кмет на общината заради предстоящите местни избори. Това стана днес на извънредно заседание на Общинския съвет.  

Съгласно чл. 42 ал. 8 от 3МCMA, когато кмет на община, кмет на кметство се регистрира като кандидат за местните избори, в 7-дневен срок преди края на мандата Общинският съвет избира временно изпълняващ длъжността кмет на общината, кмет на кметството, за срок до полагане на клетва от новоизбрания кмет. Ал. 6 на същия чл. 42 определя кръга на лицата, които могат да бъдат избирани от Общински съвет за временно изпълняващи длъжността кмет на община. Това са зам.кметовете на общината.

Съгласно чл. 38. ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/, мандатът на кмета на община, както и кметовете на кметства и на Общинския съвет е 4 години, като според ал. 4 на същия чл. 38 пълномощията на кмета на община и кметовете на кметства възникват от полагането на клетва.

В рамките на днешното заседание бяха избрани и временно изпълняващи длъжността кметове на кметства на територията на община Сливен.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!