Обратно към категорията

Сливен чества 100 години от рождението на Георги Данчев

Добавено на: 15.03.2022 07:13
   

100 години от рождението на Георги Данчев ще бъдат отбелязани в Сливен. Той ще бъде почетен на 15 март от 11:00 часа. Венци и цветя ще бъдат положени пред барелефа му в Новоселските гробища. На церемонията ще присъстват кметът Стефан Радев и председателят на Общинския съвет Димитър Митев, обявиха от общинската администрация.

Всеотдаен и неуморен ръководител, Георги Данчев превръща каузата Сливен в смисъл и съдържание на живота си. Той е председател на Окръжния съвет в града през периода 1965-1980 г.
Всички го уважават и ценят заради безспорните му качества на управленец, заради честността и пословичната му скромност. Остава предан до последен дъх на Сливен и Сливенския край. 
С името му е свързано и благоустройството на целия окръг: ларгото, тролейбусния транспорт, театъра, язовир „Асеновец“, телевизионния ретранслатор на Карандила, летището, въжената линия, Алпийския дом, кладенците край Тунджа.

Председателят на Общински съвет Сливен Димитър Митев съобщи, че Инициативен комитет е внесъл предложение, заради заслугите на Георги Данчев за града и областта, да се поставят паметни плочи на видния управленец - на къщата, в която е живял, негов барелеф в началото на булевард "Георги Данчев" и негов бюст-паметник срещу сградата на общината.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!