Обратно към категорията

И в Сливен отбелязаха Националния ден за безопасност на движението

Добавено на: 29.06.2021 13:57
   

Пътна полиция, РЗИ и БЧК в Сливен отбелязаха 29 юни- Националния ден на безопасността на движението по пътищата. На днешния ден за трета поредна година в страната се провеждат редица инициативи, с които се цели да се засили вниманието на обществото към проблемите на пътната безопасност.

Днес на бул.”Хаджи Димитър” в град Сливен доброволци от Българския червен кръст, представители на РЗИ-Сливен и служители на Пътна полиция към Областната дирекция на МВР в града проведоха разяснителна кампания, насочена към водачите на моторни превозни средства. Акцент в тазгодишната инициатива е опасността от употребата на алкохол, наркотични вещества и техните аналози. Доброволци от БЧК раздадоха на водачите брошури и дипляни, специално подготвени за целта от организаторите на събитието.

Материалите съдържат информация за въздействието на алкохола върху общото състояние на водачите и способностите за шофиране. Развенчават се митове, свързани с техники за бързо изтрезняване и как може да се излъже дрегера; употребата на една бира и предвидения толеранс в закона от допустимите 0,5 промила. Обръща се внимание на връзката между употребата на алкохол и превишената скорост, която също е фактор за възникване на пътни произшествие с голям брой загинали и ранени.

29 юни е определена за единна дата за безопасност на движението с решение на МС от 2019 година и се отбелязва в национален мащаб. Инициативата е на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ и цели непосредствено преди периода на повишения брой пътувания, свързани с летните отпуски през юли и август, да се акцентира вниманието на водачите за по-безопасно и толерантно шофиране.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!