Обратно към категорията

Сливен: Резултати от есенната сесия на Общински фонд „Култура“ за 2019 година

Добавено на: 26.09.2019 13:30
   

Общински фонд „Култура“- Сливен обявява резултатите от есенната сесия за 2019 година.

Управителният съвет на фонда проведе редовни заседания, на които организира своята работа, свързана с процедурите по технически подбор на проектите (съответствие на подадените документи с административните изисквания), запозна се с постъпилите материали, обосновката, целите, целевите групи, дейностите, етапите на реализация, бюджетните разчети, устойчивостта на резултатите, материалите на рецензентите, екипите за работа и партньорите и оцени проектите.  От общо 6 проекта, бяха допуснати до разглеждане 5. Одобрените за финансиране предложения са 3, на обща стойност 4700 лв., отхвърлените са 2, отложени проекти няма.

Одобрените проекти са „Нашето медицинско поколение“, издаване на алманах. Вносител е доц. д-р Мария Тодорова, д.м.н, отпуснатата сума е 2 000 лв. „Художникът Александър Петров“, книга за живота и творчеството на художника, с вносител Величка Димитрова. Проектът ще бъде подкрепен със сумата от 1250лв.

Издаването на книгата „Към корените на предците - история, традиции, образование и култура“ също получи подкрепа. Вносител е фондация „Памет“, представлявана от Анна Колева, а отпусната сума е в размер на 1450лв.

Отхвърлените на есенната сесия проекти са От поезия към живопис“, с вносител Христо Батинков и „Монголия- далеч, а толкова близо!“, внесен от Флориан Демирев.

Протоколът с резултатите беше утвърден на  заседание на Общински съвет- Сливен, проведено днес, 26.09.2019г.

Авторите на отхвърлените проекти могат да направят справка при секретаря на УС на фонда - Десислава Куртова - Дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността“- Община Сливен, телефон: 0879599054.

След подготовка на документите на одобрените проекти, авторите ще бъдат информирани своевременно и поканени да подпишат договорите за финансиране.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!