Обратно към категорията

Сливен се подготвя за поредното Национално животновъдно изложение

Добавено на: 08.09.2022 09:36
   

Седмица остава до началото на XVI-ото издание на Национално животновъдно изложение Сливен, което тази година ще се проведе на 16 и 17 септември, съобщават от Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството. Събитието ще се състои в изложбения център край разклона за село Мечкарево.

След двугодишно прекъсване заради пандемията изложението се завръща, за да събере на едно място селекционери и собственици на различни видове и породи животни. Те демонстрират богатото биологичното разнообразие на страната ни и достиженията на селекцията, провеждана от развъдните организации в областта на говедовъдството, овцевъдството, козевъдството и коневъдството.

По традиция участие ще вземат над 30 развъдни организации. Очаква се тази година животните заедно със съпътстващия животновъден пазар да надхвърлят 700 броя. 

Сред тях ще бъдат и 8 породи коне, допълват от Национална асоциация по коневъдство. Това са Източнобългарски кон, Дунавски кон, Плевенски кон, Хафлингер, Рисиста порода, Читокръвна английска порода, Арабска Шагия и забележителната Ахал-Теке.

Организаторите напомнят, че представените животни трябва да бъдат в отлично здраве и перфектен изложбен външен вид. Пълна програма с всички породи, подготвените атракциони за посетителите и списък с изложителите, се очаква до края на седмицата.

Източник: Agri.bg


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!