Обратно към категорията

В Сливен започна асфалтиране на улици, разкопани по ВиК-проект

Добавено на: 17.06.2022 07:54
   

Започна асфалтирането на улиците, разкопани заради планираната реконструкция на водопроводната и канализационната мрежа на Сливен, съобщиха изпълнителите на проекта от „Водоснабдяване и канализация - Сливен“. Модернизацията е по европейски проект на водното дружество за доизграждане и рехабилитация на ВиК-инфраструктурата в населените места с над 10 000 жители, каквито са Сливен и Нова Загора.

Фирмата-изпълнител започна асфалтирането на засегнатите от строителните работи участъци в промишлената зона на Сливен, за да има най-малко затруднение в движението в този район. Асфалтирането се извършва в три пласта, както е предвидено по проекта.

Извършени са вече над 70 процента от дейностите по реконструкцията на водопроводната и канализационната мрежа в Сливен, като се очаква до края на годината всички строителни дейности и асфалтирането на засегнатите улични участъци да бъдат завършени.

През следващата година ще се работи по реконструкцията и модернизацията на помпените станции на трите водоснабдителни системи на Сливен – Мечкарево, Тунджа и Гергевец. Работата по тях трябва да приключи в края на 2023 година.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!