Обратно към категорията

Специализирана акция на полицията в Градец

Добавено на: 04.08.2022 11:22
   
18 тонколони и 11 музикални уредби са иззети при специализирана операция на полицията в село Градец. За времето от 08,30 часа на 29 юли до 08,30 часа на 3 август е проведена акция на територията на село Градец за  осигуряване на превантивна дейност, гарантиране на добър обществен ред и сигурност на населението, установяване и задържане на лица, извършили или подготвящи извършването на правонарушения, предотвратяване и разкриване на груби нарушения на Закона за движение по пътищата и осъществяване на административен контрол по спазване Наредбата за обществения ред на Община Котел.
Служители на участък „Градец“ към РУ-Котел съвместно със сектор „Специални тактически действия“ към ОДМВР-Сливен са извършили проверки на 218 лица,75 превозни средства, посетени са 119 сигнала за нарушаване на обществения ред, 8 са задържани за извършени престъпления и неизпълнение на полицейско разпореждане.
Разкрити са две кражби, заявена по време на операцията, на вещи от частни имоти в селото. Разкрито е престъпление за причиняване на телесна повреда. Констатирани са 92 нарушения на ЗДвП, ЗМВР, ЗШОС, ЗБЛД и Наредбата на Общината. За нарушаване на тишината и обществения ред са съставени 33 протокола за предупреждение и  15 писмени Разпореждания по Закона за МВР. За неизпълнение на полицейско разпореждане са иззети 18 тонколони и 11 музикални уредби, съставени са 11 акта по Закона за шума в околната среда, петима са задържани. Издирени са 3 лица, обявени за общодържавно издирване с мярка „Установяване на адрес“.  
Операциите в малките населени места по противодействие на престъпността и опазване на обществения ред продължават. 

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!