Обратно към категорията

Стефан Радев: Край Сливен има много добри условия за къмпингуване

Добавено на: 26.08.2023 13:01
   

Първият къмпинг фестивал в България Auto Camp Fest се провежда край Сливен. В него участват над 300 любители на къмпингуването от цяла България. На къмпинга са разположени и могат да се видят последни модели палатки, мини каравани, къмпинг боксове, ремаркета – палатки и друго оборудване за къмпинг. Кметът Стефан Радев, който откри фестивала, каза, че е разбираемо защо организаторите на събитието са избрали Сливен.

„Сливенският край има прекрасна природа и предлага много добри условия за къмпингуване. Затова е съвсем естествено, че организаторите са избрали Сливен за провеждането на първия къмпинг-фестивал в България. Убеден съм, че любителите на този начин за отмора и забавление са хора, които пазят природата и се отнасят с голямо уважение към нея. Всъщност вие сте едни от най-яростните нейни защитници и ви прави чест, че я пазите чиста и учите децата на отношение и любов към природата“, каза кметът.

 Той информира, че през последните години Община Сливен непрекъснато търси варианти и реализира политики за опазване на околната среда, за намаляване на вредните емисии, като инвестира в нови автобуси, електробуси и тролейбуси.

„Сливен е един от градовете с най-малко фини прахови частици и с голям процент оползотворени отпадъци, а все повече граждани се възползват от най-добрите технологии за пречистване на отпадъци. През 2018 година извоювахме приза най-зеленият град на България и се гордеем с тази награда“, допълни Стефан Радев.  Той пожела на участниците незабравими преживявания в Сливен, които да ги доведат отново тук, на следващото издание на фестивала.  


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!