Обратно към категорията

Стефан Радев: Сливен има потенциал за производство на зелена енергия и трябва да се възползваме от него

Добавено на: 15.08.2020 09:31
Снимки: Община Сливен
   

Едно от направленията, които ще бъдат активни за инвестиции в Европа през следващите години, е възобновяемата енергия и Сливен трябва да се възползва от потенциала си за производство на зелена енергия. Това заяви кметът Стефан Радев по време на общественото обсъждане на изпълнението на общинския бюджет за 2019 година, съобщиха от общинската администрация.

„Предстои съвсем скоро, надявам се до края на годината, да излезем с инициативи, ние като община, да се възползваме от очакваното раздвижване на този пазар заради амбициозния план на Европейския съюз със Зелената сделка. Вече е ставало дума за идеята ни чрез летището и други урбанизирани терени да търсим възможности да генерираме приходи за общината от производство на зелена енергия“, каза Стефан Радев.

Той подчерта, че в момента инвестиционната картина е сложна и неясна заради световната криза с Ковид-19 и икономическите последствия от нея. Затова общината трябва да използва всяка възможност, за да се предпази от по-сериозните рискове, сред които е тенденцията към приключване на въглищната промишленост. По думите му се предвижда насочване на сериозни ресурси за алтернативни енергийни източници към тези региони, които ще понесат последствията от това.

„Със сигурност сме в много нова и различна ситуация, не е ясно колко дълбоко ще е отражението на икономическата криза, която възникна като последствие от здравната криза в света. Най-лошият сценарий е силно да се ограничат инвестиционните активности на бизнеса, което да повлияе на параметрите по заетостта и доходите на хората. И затова, трябва да взимаме решенията си с оглед на най-големите рискове“, подчерта кметът.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!