Обратно към категорията

Преминаването на военна техника може да затрудни движението по пътищата

Добавено на: 10.11.2021 13:28
   

Военнослужещи и техника от състава на Сухопътните войски, участвали в учението "Отбранителен щит - 21", от днес ще се предислоцират от учебния полигон "Корен" в районите на военните си формирования, съобщиха от Министерството на отбраната.
Те ще се придвижват по републиканската пътна инфраструктура. Ще бъде ползван и железопътен транспорт.
В тактическото учение "Отбранителен щит - 21", което завършва утре, участват над 490 военнослужещи от Единния център за начална подготовка, Центъра за подготовка на специалисти и 59-и батальон за ядрена, химическа и биологична защита и екология.
От днес до 12 ноември включително военни автомобилни колони ще се придвижват от Сливен до полигона "Корен" по автомагистрала "Тракия" и обратно, както и по пътната инфраструктура между "Корен" и градовете Хасково - Габрово - Севлиево - Плевен, и Хасково - Стара Загора - Сливен - Шумен. На 15 ноември придвижването на автобусна и колесна военна техника ще бъде отново от Сливен по автомагистрала "Тракия" към Хасково и учебния полигон "Корен" и обратно.
Бойна техника на въоръжение в Сухопътните войски ще се транспортира на 11 и 12 ноември с железопътен транспорт от гара Книжовник до гара Плевен-запад, и от гара Книжовник до гара Хан Крум. На 15 ноември ще се транспортира бойна техника от жп гара Книжовник до жп гара Сливен.
Автомобилните колони и ешелоните ще се ескортират от Военна полиция.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!