Обратно към категорията

Военната полиция в Сливен направи демонстрация за обезвреждане на атентатор

Добавено на: 06.11.2019 18:35
   

С демонстрация на групата за специлизирани тактически действия Регионалната служба „Военна полиция” – Сливен отбеляза професионалния празник на Военната полиция на 5 ноември.  

В приветствие към колегите си началникът на РС „Военна полиция” – Сливен полк. Веселин Георгиев припомни, че историята на военната полиция започва със създаването на Третата българска държава и ги поздрави с 28-годишнината от формирането на съвременната структура. „Днес служба „Военна полиция” е специализиран орган за опазване на законността, предотвратяване и  разкриване на престъпления и нарушения, осигуряване на войсковия ред, контрол на войсковия транспорт и охрана на лица, мероприятия и стратегически обекти на Министерството на отбраната”, каза полк.Георгиев. Той подчерта, че службата отговаря на модерните стандарти на НАТО, подразделенията й са оперативно съвместими и участват активно в операции и мисии зад граница. Подчерта ефективното й взаимодействие с МВР, ДАНС и НСО.

Демонстрацията на групата за тактически действия бе свързана с персоналното обезпечаване на застрашено лице, за което има индикации, че ще бъде обект на покушение. Бе изпълнен сценарий с участието на ескорт от два бронирани автомобила, авангардна група за подсигуряване на периметъра, предотвратяване на атаката за покушение и задържане на извършителя, предотвратяване на втора атака със стрелба от автомобил, обезвреждане и задържане на атентатор.

Гости на празника бяха областният управител Чавдар Божурски, директорите на ТД на ДАНС и ОД на МВР Николай Чиликов и ст.комисар Димитър Величков, представителят на Военната окръжна прокуратура полк.Станимир Чернев, командирът на авиобаза – Безмер подп. Милен Димитров, американски военни от предната оперативна база – „Ново село”.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!