Обратно към категорията

Възрастна жена благодари на петима деветокласници от Сливен, преследвали крадец и върнали откраднатата й чанта

Добавено на: 21.01.2022 15:22
   
Възрастна жена благодари публично днес на петима деветокласници от ППМГ "Добри Чинтулов" в Сливен, преследвали крадец и върнали откраднатата й чанта, съобщава БТА.
Маша Генчева, която също е възпитаник на гимназията, се срещна с трима от тях - Андрей, Виктор и Толга. Останалите две момчета - Георги и Добромир, присъстваха на срещата онлайн, защото днес паралелката им е била карантинирана.
Случило се е малко след 17.30 часа вчера, в центъра на града в близост до училището, когато децата са били в междучасие. Те видели възрастната жена, която викала за помощ и бягащия с чантата й крадец. Втурнали след него и след кратко преследване, той хвърлил чантата. Две от момчетата го последвали, но той избягал, качвайки се в кола, която вероятно го е чакала. Другите трима се върнали при нея и й върнали чантата.
Жената била в стрес и успяла само да благодари на момчетата. Заради благородната им постъпка и желание повече хора да разберат за нея, тя писала във фейсбук група, за да открие учениците и да им благодари лично. "Понеже снощи емоцията беше много силна, не можах да реагирам адекватно. Първата ми работа сутринта беше да направим връзка с училището, да напиша една писмена благодарност към тези ученици и по някакъв начин да им се отблагодаря, защото доброто трябва да се възнаграждава. Искам да им пожелая да бъдат все така добротворни и да имат успешен път в живота", каза Маша Генчева.
Директорът на гимназията Мариана Милева отбеляза пред репортер на БТА, че от училището обмислят поощрение за децата.
От полицията в Сливен съобщиха, че жената не е подала жалба, но се работи по случая.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!