Обратно към категорията

За рождения си ден детска градина „Надежда“ показа постиженията с приказка за вълшебствата

Добавено на: 23.11.2023 08:15
   

Детска градина „Надежда“ покани на концерт родители, приятели, учители и гости за петия си рожден ден. Празникът се състоя в залата на Военния клуб на 22 ноември вечерта. На тази дата през 2018 година детската градина отвори врати в едноименния градски квартал. Тя е първата образователна институция в тази част на Сливен.

Вашият празник е празник и за Общината. Построихме детската градина с голямо желание и обич към децата, за да имат свое място, където да получават знания, да развиват дарбите си, да играят и да споделят интересни забавления“, заяви кметът Стефан Радев в поздравителен адрес, който бе прочетен от зам.кмета Пепа Чиликова. От името на Радев и от свое име тя благодари на директорката Катя Вълева и екипа за всеотдайния труд и грижа, на родителите – за подкрепата и пожела на децата да запазят усмивките, радостта и нетърпението, с които опознават красотата на света.

Концертът бе „Приказка за Надежда от кв. „Надежда“ и пътя, който малката героиня е преминала като останалите деца от градината: от първите неуверени стъпки към непознатото досега място в квартала – забавачницата, срещите с вълшебствата в нея – приятелството, добротата, радостта от пъстрите различия в човешкия и природния свят до новите полезни навици и умения в ежедневието. На сцената епизодите от приказката бяха представени в музика и танци, в пищна гама от цветове на костюмите, декорите. Имаше слънце и дъга от балони на фона на родния дом, където „няма по-вкусен хляб от хляба на мама“.

Поздравления поднесоха още началникът на РУО Кристияна Станкова и Стефка Пенкова, представител на директорите на образователни институции в община Сливен. Поздравителен адрес бе прочетен от името на областния управител Маринчо Христов.

В детска градина „Надежда“ се обучават над 160 деца на възраст от 3 до 7 години. Екипът е от 25 професионалисти, сред които – 13 педагози.

Всички деца са от квартала. „Те са с майчин език, различен от официалния български. Работим с тях с изключително голямо желание и любов. Ежедневният ни труд и постоянство се отплащат. Децата се справят, полагат много старания. Те са щастливи и усмихнати при нас! Родителите ни подкрепят. Редовните посещения при нас дават резултат!“, каза още Вълева. Усилията на екипа са бъдещите първокласници да започнат училищния си живот спокойни и по-уверени. Община Сливен планира да бъде изградена още една детска градина, за да бъдат обхванати в предучилищното образование и останалите деца от многолюдния квартал „Надежда“.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!