Обратно към категорията

Започва „Златна праскова“ 2019

   

Започва „Златна праскова“ 2019

За 18-и пореден път сливенското село Гавраилово ще бъде домакин на „Златна праскова“. В него ще се включат производители на праскови от цялата страна.
 
На 23 юли 2019 г. ще бъде организирана изложба на творци от с. Гавраилово. Официалното откриване ще се състои на 25 юли от 10 часа. Празникът ще бъде наситен с богата фолклорна програма, включваща детско музикално и танцово изкуство, както и конкурсите Мини Мис и Мини Мистър, най-бързо ядене на праскови, правене на компот от праскови, най-бърза и качествена заготовка на праскови, конкурс за обреден хляб и др.
 
Събитието е форма на сътрудничество между традиционните производители и се очертава като двигател на инициативи за развитие на местната общност. И тази година в него ще се включат производители на праскови от цялата страна. На провеждания технически семинар, организиран от кметство Гавраилово и Института по овощарство, ще се изнасят лекции относно агротехническите мероприятия при създаване на прасковени насаждения, подпомагане на производителите на праскови от програмите финансирани от ЕС, както и новостите по ОП „Развитие на селските райони 2014 – 2020“, представят се най-новите препарати за растителна защита, изложба и дегустация на праскови, демонстрации на земеделска техника, прикачен инвентар и системи за капково напояване. В семинара за поредна година ще се включат лектори от Института по овощарство в Пловдив и Национална служба за съвети в земеделието.
 
Организатори са Министерството на земеделието, храните и горите, кметство, читалище „Слънце – 1928“ с. Гавраилово, община Сливен, Институт по овощарство – Пловдив, Организацията за производители на праскови „Българска праскова“ ООД. Празникът се провежда под патронажа на министъра на земеделието, храните и горите.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!