Обратно към категорията

Звената „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Сливен ще работят и в деня на изборите за общински съветници и кметове

Добавено на: 18.10.2019 13:22
   

Служителите на звената „БДС“ в ОДМВР-Сливен и районните управление в Нова Загора, Твърдица и Котел ще работят на 26 октомври от 08,30 до 17,30 часа и на 27 октомври от 08,30 до 19,30 часа.
В седмицата преди датата, когато ще се проведат изборите, в звената „Български документи за самоличност“ към ОДМВР-Сливен, е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.
На граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение в зависимост от конкретния случай.
При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 25 октомври 2019 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.
За да бъде издадено удостоверение е необходимо:
1. Гражданите лично да подадат искане в звената „Български документи за самоличност“ в ОДМВР и РУ до половин час преди приключване на работното време:
За дните от 22 до 25 октомври 2019 г. от 07.30 ч. до 17.00 ч., на 26 октомври от 08,30 до 17,00
и на 27 октомври 2019 г. от 08.30 ч. до 19.00 ч.
2. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за общински съветници и кметове, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта;
3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.
Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.
УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА, ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЕДИНСТВЕНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 27 ОКТОМВРИ 2019 Г.

17.10.2019г.

РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА ОДМВР:
гр.Сливен Първолета Мандинска


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!