Обратно към категорията

11 изписани днес от Ямболската болница след коронавирусна инфекция

Добавено на: 13.05.2020 15:02
   

6 нови пациенти с потвърден коронавирусна инфекция са настанени снощи в Ямболската болница „Св. Пантелеймон“, но ситуацията започва да се нормализира, каза за Радио Стара Загора д-р Валентин Вълчев – зам. директор на  болницата.

Пациентите на болницата са настанени в четири отделения, които обособихме. Освен инфекциозното и белодробното отделение, разкрихме COVID реанимация и преди два дни, поради огромния брой пациенти, които приехме миналата седмица, между 4 и 7 май, над 20, които блокираха де факто леглата, разкрихме едно четвърто отделение с 24 легла за леките случаи. Това последно отделение даде възможност за глътка въздух и спокойствие на колегите в другите отделения.  “

В настоящия момент има трима пациенти в тежко състояние в т.нар. COVID реанимация и 5 пациенти в относително стабилно състояние, допълни още д-р Валентин Вълчев и посочи, че днес предстои да бъдат изписани 11 пациенти на болницата след два положителни PCR теста, с което пациентите с коронавирусна инфекция в болницата ще станат 44.  

 Ямболската болница се е справяла не веднъж с подобни ситуации, ще се справим и сега със собствени усилия. „  каза д-р Вълчев като посочи, че от вчера е трябвало и частната болница в града да започне да приема пациенти с COVID-19, но поне до сега, той не е знае това да се е случило.

Заместник директорът на болницата в Ямбол сподели още, че след изписването на първите двама пациенти с коронавирусна инфекция, са направили равносметка какво е струвало на болницата престоят на двете неосигурени лица и резултат е 10 800 лева за 8 дни лечение. 

60 медицински лица, които се намират на „първа линия“ в борбата с COVID-19 от Ямболската многопрофилна болница за активно лечение "Св. Пантелеймон " ще получат допълнителните възнаграждения от по 1000 лв. . Това съобщи за радио Стара Загора зам. директорът на болницата д-р Валентин Вълчев.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!