Обратно към категорията

12 август – Международен ден на младежта

Добавено на: 11.08.2020 17:47
Снимки: Pixabay.com
   

Община Ямбол ще отбележи Международния ден на младежта с поредица от инициативи.

На 12 август от 9:00 часа в Културно-информационен център „Безистена“ ще се проведе среща между представители на Община Ямбол и представители на Национален младежки форум, младежки организации и млади хора от областта.

На срещата ще бъдат представени дейностите и текущия план на Националния младежки форум и дейностите относно младежта и младежките политики на Община Ямбол. Участниците ще бъдат запознати с проекта „Диалог на ЕС по въпросите на младежта“ и възможностите за участие на младите хора в процесите на формулиране на политики на местно ниво. В събитието е предвидена дискусия между младите хора и представители на Община Ямбол за мястото на младите хора, младежките организации и младежките пространства в рамките на община Ямбол.

Във всяка една от срещите могат да се включат млади хора между 15 и 35 годишна възраст, независимо дали членуват в някоя от младежките организации на Общината или не.

В същия ден ще се проведат няколко доброволчески инициативи за обновяването на няколко общински обекта с участието на младежи от града и областта.

С начален час 11:00 часа са дейностите по възстановяване на велоплощадката в квартал „Хале“. Основен организатор на мероприятието е Младежката организация на БЧК – Ямбол. Към тях ще се присъединят младежи от Ямболски младежки информационен център, НЧ „Умение – 2003“ и Студия по изкуствата „Белканто“.

Отново от 11:00 часа ще започне инициативата по възстановяване на футболния терен на футболното игрище в Спортен комплекс „Георги Дражев“, в което ще вземат участие младите футболисти от ФК „Арена“.

С същия ден, от 18:00 часа Фондация „Тервелъ“ организира доброволци в почистването на защитената местност „Ормана“ край Ямбол, където в момента са в ход усилени дейности по възобновяване и облагородяване на това емблематично за поколения ямболци място за почивка.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!