Обратно към категорията

120 декара изгоряха край Челник, продължава борбата с огъня и в хасковско

Добавено на: 03.10.2020 12:08
Снимки: БНТ
   

На 2 октомври в 14:38 часа в ОЦ при РДПБЗН-Ямбол е получено съобщение за пожар на стърнище в землището на с. Челник, община Тунджа, научи 999 от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Произшествието е ликвидирано с 2 пожарни автомобила от РСПБЗН-Ямбол. На дежурство остава 1 автомобил на ДГС с 4 служители. Унищожени са 100 дка стърнище и  20 дка лесонепригодни площи. Спасена е гората.

Продължава борбата с пожарите в Хасковска област, съобщава БНТ.
Две от огнищата, които пламнаха вчера, са потушени. Остават обаче екипи край село Брягово, където стихията обхвана около 1 000 декара гори. Предполага се, че огънят е причинен от човек, тъй като е тръгнал от недостъпна местност в гората. На място работят 5 екипа на пожарната и горски. Осигурени са водоноски.

"На практика целият пожар не сме го овладели по периметър. Възможно е на места да е самозагаснал, но докато не минем по целия периметър не можем да кажем такова нещо. Работим по източния фронт с булдозер, така че днеска мисля, че целият ден ще се работи тука", каза Николай Вълчев - директор ОД ПБЗН - Хасково.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!